Om Demo.se

  For an English overview, please see my LinkedIn account instead.

Demo.se är en blogg med fokus på politik, ekonomi, kultur och språk i det område som förut låg öster om Europas så kallade järnridå. Jag som skriver, Mi Lennhag, är doktorand i statsvetenskap vid Lunds universitet och arbetar med en avhandling om korruption i Östeuropa. Dessutom skriver jag frilansmaterial, sänder radio, säljer foton, samt modererar debatter och evenemang. Jag undervisar på universitetet om den post-sovjetiska regionen, om svensk politik, förvaltning & grundlagsfrågor/ offentlighetsprincip/ meddelarfrihet, om EU & Östutvidgning, samt om korruption & ekonomisk brottslighet (både i Sverige och utomlands).

Jag har examina i statsvetenskap (inklusive kurser i ekonomi, statistik, retorik & historia), samt i Östeuropakunskap & ryska

Kontakta mig gör man exempelvis på mi(a)lennhag.com, 0709-509323, eller för anonymintet Skype (milennhag) eller Viber (+46-709-509323).

Jag är oftast beredd att mediekommentera i tryckt press, radio (gärna SR) eller tv - om jag känner att jag har något att bidra med. När det gäller radio ställer jag hellre upp på direktsändning, än förinspelade och redigerade intervjuer. Jag har goda tekniska möjligheter att koppla upp mig för att sända radio från egen "studio", bland annat via Skype-länk.

Jag innehar f-skattesedel, internationellt körkort, bil, dykcertifikat, jägarexamen samt utbildning i första hjälpen. 

Intervjua mig kan man göra på svenska, engelska, tyska, danska, norska (om jag kan svara på svenska eller danska), hollänska (om jag kan svara på tyska), och eventuellt ryska (beronde på hur förberedd jag kan vara). 

Jag är medlem i
 • -- Rysk mosaik  - Samlingssida för bloggar om Ryssland på nordiska språk
 • -- SKRUV - Sällskapet för kontakter med Ryssland, Ukraina och Vitryssland.
 • -- Registrerad användare på Wikipedia - Själv bidrar jag med korrigeringar, uppdateringar och förtydliganden i artiklar som berör främst Östeuropa, statsvetenskap och ekonomi.
onsdag
maj282014

Mi i 'Studio Ett' efter det ukrainska presidentvalet (26/5)

Jag deltog i 'Studio Ett' (Sveriges Radio, P1), dagen efter presidentvalet i Ukraina, för att summera och blicka framåt. Vem är vinnaren, Porosjenko? Vad anser OSSE om valet? Hur djup är splittringen mellan öst och väst?

Jag resonerar om den rike chokladkungens möjligheter att nå framgång och få stabilitet i Ukraina. Jag nämner både positiva och negativa aspekter av det genomförda valet, och talar kort om vad OSSE nämnde i sin rapport som publicerades eftermiddagen efter valet. 

I just den här radiosändningen vågade jag mig även på lite försynt kritik av hur media beskrivit Ukrainas splittring som djup och omfattande, samt att faktiskt tala om "separatisterna" i Östukraina och vad de strävar efter. (Jag får ju liksom hat-mail även om jag är försiktig och undviker "de farliga och känsliga ämnena" om Ukraina - dvs de ämnen som genererar flest hatiska mail - så då kan jag väl likväl säga vad jag tycker, om alla ämnen.)

Online här på www.sr.se. Jag börjar tala 7:50 in i sändningen och till slutet. 

måndag
maj262014

Mi i Helsingborgs Dagblad (24/5) om propaganda som vapen och avtagande folklig tillit i Ukraina

Dagen före den ukrainska valdagen skrev jag en analys om Ukraina i Helsingborgs Dagblad. Artikeln hade rubriken "Ett ordkrig om Ukraina", och handlar om propaganda som vapen, problemen som finns i Ukraina även om ett demokratiskt val hålls 25/5, samt den vardagliga tilliten mellan folk och grannar som tyvärr börjat avta i regionen nu.
 
Jag försöker lyfta fram några aspekter som inte fått så mycket utrymme på sistone. Mycket av debatten den senaste tiden har ju handlat om Putins eventuella ”agerande” i Donbas-regionen, att EU-valet blivit en referens vad gäller Ukraina-valet och Ukrainas framtid (i inrikespolitisk debatt i Sverige i alla fall), eller att debatten lyfts till försvarsfrågor generellt samt NATO:s och Rysslands truppförflyttningar mer specifikt. Detta är givetvis viktiga perspektiv! Jag skulle i media dock gärna se ännu mer av andra perspektiv - inifrån landet, hur situationen ter sig för vanligt folk, samt hur omfattande problem Ukraina generellt har just nu, bortom enbart ”separatist-protesterna” (som givetvis också är allvarliga och värda mycket nyhetsfokus).
Förutom valet igår söndag är det just nu ganska exakt 6 månader sedan Euromajdan-protesterna började.
 
lördag
maj242014

Mi i 'P1 Morgon' (Sveriges Radio) om Ukrainas kommande presidentval (23/5)

Jag deltog i P1 Morgon fredagen den 23/5, för att diskutera att Ukraina väljer ny president nu på söndag.

Jag försöker svara på vem Petro Porosjenko - "chokladkungen", som förväntas bli Ukrainas nästa president -verkligen är. Om det är något han är så är det nämligen ombytlig, men en bakgrund i flera regeringar och olika partier. Jag nämner folklig bristande tillit för politiker, och att det krävs pengar för att kunna kandidera i ett val i Ukraina idag. Jag säger att jag tror att många nog kommer vara pragmatiska i valet på söndag, dvs eventuellt väljer att rösta på Porosjenko - trots att han inte riktigt är en kandidat de vill ha, eller litar på helt - för att få valet överstökat och för att kunna gå vidare med andra akuta frågor (såsom den katastrofalt dåliga ekonomin) i Ukraina. Det och lite annat finns i inslaget här på Sveriges Radio.

fredag
maj092014

Mi i 'Fokus' om förutsättningarna inför presidentvalet i Ukraina (9/5)

Jag intervjuades av magasinet Fokus (9/5) om problemen kring Ukrainas kommande presidentval den 25 maj. Jag talade t.ex. om svårigheterna att lyckas genomföra ett val som får långsiktig legitimitet både inom Ukraina och i relation till andra länder. Dessutom lyfter jag vad jag anser är en viktig aspekt av den pågående krisen/konflikten: att människor som länge levt nära varandra och i relativt samförstånd plötsligt påverkas i det dagliga livet av polarisering, propaganda, begränsad nyhetsrapportering samt censur (främst i rysk stats-tv).

Klicka på bilden här nedan för fullformat av artikeln!

fredag
apr252014

Rysk TV om tillfångatagen svensk major i Östukraina

Rysk TV visar nu upp bevis kring den tillfångatagna "spionen" i Östukraina idag, samt material från den svenske majoren som hålls fången:

Ополченцы на Украине задержали офицеров разведки стран НАТО

fredag
apr252014

Mi på Europaportalen om ny Sifo-mätning om svenskars syn på Ukraina (25/4)

Jag kommenterade idag en dagsfärsk Sifo-mätning - gjord på uppdrag av Europaportalen - som bl.a. visar att svenskarna önskar att EU agerar mer för Ukraina via EU. Hela artikeln (och mer statistik) finns här: "Sifo: Svenskar vill att EU gör mer för Ukraina"

måndag
apr212014

Mi i 'P1 Morgon' (Sveriges Radio) om Ukrainas presidentval (16/4)

Jag deltog i 'P1 Morgon' i Sveriges Radio (16/4) om Östukraina och förutsättningarna för att hålla det planerade presidentvalet i maj. 

Några övriga kommentarer om situationen i Ukraina:

 • Det finns inte majoritet i någon ukrainsk stad (som inte ligger på Krim) för att ansluta till Ryssland, d.v.s. inte ens en folkomröstning skulle leda till anslutning till Ryssland (ifall man ser till befolkningens önskningar).
 • Så länge man inte kan bevisa att pro-ryssar/bråkstakar i Östukraina verkligen är betalda/utsända direkt från ryska ledningen/Kreml blir det svårt att anklaga Putin för vad ukrainare och ryssar gör på "eget initiativ", om än med Putins indirekta stöd.
 • Jag tror visserligen att Ryssland åtminstone "hjälper" pro-ryssarna, men på ett sätt som gör det näst intill omöjligt att koppla till Putin. Före påsk såg jag dock emblem från ryska segerdagens Moskvaparad på pro-ryssar som filmades samma morgon (15/4). Det har under påsken framkommit många bra analyser av tänkbara och faktiskt kopplingar till Ryssland bland de så kallade "pro-ryssarna".
 • Ukrainskt presidentval kan nog genomföras 9 maj och därefter godkännas av t.ex. EU, USA och OSSE, men Ryssland lär inte erkänna den nye presidenten och därmed får Ukraina svårt att kommunicera med sin största handelspartner. Dessutom röstar inte Krimborna, trots att Kiev inte erkänt den ryska annekteringen, vilket skapar brist på legitimitet inom Ukraina efter valet.
 • Rysk ekonomi är riktigt illa ute nu (inte bara Ukrainas), så dessa konflikter står Ryssland dyrt just nu.
 • Putin är intelligent, strategisk och gör få dumma saker. Han kommer inte starta ett kärnvapenkrig. Han försöker destabilisera Ukraina och skulle säkert gärna återta "ledarrollen" i det post-sovjetiska området. Maktgalen kan han kanske kallas, men inte galen vad gäller strategi och politiskt stormaktspel.
 • Putin har redan fått mycket starkt stöd inrikes för sitt agerade i Ukraina. Han ”behöver” inte ett nytt Tjetjenien för det. Med censurerad rysk statstelevision, ett stort land, hög arbetslöshet och en tradition av patriotism är det lätt att vända den ryska "opinionen". Och det "behövde" Putin, givet att han nu sin innevarande (tredje) presidentperiod inte varit lika populär inrikes som han varit tidigare.
 • Det såg tidigare på sätt och vis ut som om Putin skulle kunna gapa efter mycket, men vända hem trupperna med enbart Krim som byte. Då skulle EU och Nato inte våga göra något konkret. Och Putin gick segrande ur leken, medan EU som fredsprojekt såg pinsamt svagt ut. Så vad som sker nu är högt spel från rysk sida, tycker jag. 

söndag
apr132014

Några bekräftade uppdateringar/faktauppgifter om Ukraina

Några bekräftade uppdateringar/faktauppgifter om Ukraina/Ryssland (eftersom jag får många frågor):

[Uppdaterad 13 april 18:37] (d.v.s samma sak som jag gjorde, här i februari och här i januari)

 • Militär sattes under söndagen in i större omfattning i östra delarna av Ukraina.
 • President Turtjynov menar att det Ryssland nu ägnar sig åt är ”ett krig mot Ukraina”.
 • President Turtjynov har undertecknat ett dekret som ger amnesti för de proryska separatister som inte öppnar eld mot polisen.
 • Våldet och söndagens dödsoffer hotar fyrpartssamtalen som planerats hållas i Genève på torsdag mellan Ukraina, Ryssland, USA och EU. Ryssland har hotat med att ställa in Genève-samtalen om regeringen i Kiev använder våld mot ”invånare i sydöst som drivits till desperation”.
 • Söndag morgon varnade inrikesminister Avakov via sitt Facebook-konto för att Ukrainas regering sätter hårt mot hårt mot ”terroristerna”.
 • I flera öst-ukrainska städer befarar människor fullskaligt krig. Rapporter om att människor bunkrat mat har förekommit även tidigare, men situationen har intensifierats nu, och mataffärerna blir allt tommare.
 • Omvärlden börjar (äntligen) på allvar tala om vilka separatisterna i Östukraina egentligen är. Media vågar diskutera om eventuella kopplingar till Ryssland och Kreml.
 • Ukrainas regering anklagar separatisterna för att använda mänskliga sköldar. Civila dödsoffer rapporteras via t.ex. nyhetsbyrån Interfax.

söndag
apr132014

Ashton om utvecklingen i östra Ukraina

Dagens pressmeddelande/uttalande (”Statement by EU High Representative Catherine Ashton on the situation in Eastern Ukraine”) finns här: www.eeas.europa.eu/statements/docs/2014/140413_01_en.pdf

Bland annat meddelar Ashton att:

 • ”I reiterate the EU's strong support for Ukraine’s unity, sovereignty and territorial integrity and call upon Russia to do so as well. To this end, the Russian Federation is urged to call back its troops from the Ukrainian border and to cease any further actions aimed at destabilising Ukraine.”
 • The EU commends the Ukrainian authorities for pursuing their law and order operations in a measured way, in order to establish the authority of the state.”
söndag
apr132014

Tonight: Odessa on my mind.


(Photo from year 2000, taken by me i Odessa harbor at sunset.) 

onsdag
apr092014

Mi i Sydsvenskan om Ukraina, omvärldens mediebevakning, och Putins dilemma (9/4)

Jag skrev idag en kulturkrönika i Sydsvenskan om Ukraina, Ryssland, omvärldens rätt ensidiga mediebevakningen från Östukraina, och hur svår denna "konflikt" varit att förutspå för politiker och experter - samt om det dilemma som Ryssland och Putin eventuellt står inför i och med protesterna i Donetskregionen.

Jag klipper in texten nedan. Eller läs här direkt på Sydsvenskans webb-sida.

------------------------------

Mi Lennhag: Putin kan ha blivit fånge i sitt Ukrainaspel 

TEXT: MI LENNHAG, STATVETARE OCH ÖSTEUROPAFORSKARE VID LUNDS UNIVERSITET

Mina spekulationer om kommande oroligheter även i östra Ukraina blev tyvärr verklighet. Beslutet att avvakta med den planerade forskningsresan till bland annat Donetsk och Charkiv var riktigt. Inte för att det skulle vara för farligt att resa dit nu, utan för att få ukrainare skulle ha tid och möjlighet att fokusera på mina frågor om korruption, samtidigt som demonstranter intar säkerhetshögkvarter och offentliga byggnader.

Nyligen skämtade jag ihop med några andra Östeuropaforskare: kanske ska jag skyndsamt samla ihop resterande forskningsmaterial innan det är ”för sent” (det vill säga innan områdena jag ska besöka blivit ryska)? Jag måste ligga steget före ryska fronten!

Det scenariot bör ses som ett icke politiskt korrekt skämt, eller hellre som en illustration av frustrationen många Östeuropaexperter känt inför hur ”konfliktens” händelseförlopp har varit ovanligt snabbt och svårt att förutspå – till och med Carl Bildt har beklagat att han gissade fel.

I helgen hade flera europeiska nyhetsportaler två nyheter intill varandra på webben. Den ena fastslog att EU:s ledare trodde att konflikten nu lugnat sig – äntligen! Den andra visade bilder av stormade byggnader i Donetsk. Tillsammans framstod det som ett omedvetet raljerande kring EU:s bristande förmåga att analysera och förutsäga.

Samtidigt skapar världens medier nu huvudrubriker utifrån relativt små proryska demonstrationer, givet städernas storlek. Charkiv och Donetsk är stora som Stockholm, men belägna i östra Ukraina. Och nog arrangeras det frekvent demonstrationer i Stockholm som lockar några tusen deltagare, utan att omvärlden bryr sig. Just nu är det nämligen på Östfronten alltid något nytt i medierna. Givetvis ska Ukraina uppmärksammas, men djupare analyser vore önskvärda.

Jag undrar främst hur några tusen tämligen oorganiserade demonstranter kan inta regionala myndighetsbyggnader i en miljonstad. Det blir orimligt om man ersätter med Stockholm och Riksdagshuset, eller Säpo:s högkvarter.

Den ryska medierapporteringen från Donetsk antyder förhandsinformation. Men låt säga att Östukrainas demonstranter inte är beordrade och betalda från Moskva, utan är självorganiserade ukrainska medborgare. Då står vi inför en kittlande tanke – att Putin slutligen blivit fånge i sitt eget Ukrainaspel. Hans utrikesminister har avsagt sig planer på militärt ingripande i Ukraina, från FN och EU kommer fördömanden samtidigt som Nato rustar och står redo. Och så återkommer en ”vädjan om hjälp” från ryskspråkiga i Ukraina.

Säger Putin nej framstår han som svag inför en under vintern alltmer positiv hemmaopinion. Säger han ja anar han de militära och ekonomiska följderna. 

Men ”söndra och härska” är ju även det en gammal militärstrategi. Och Putin lyckas fortfarande: omvärlden publicerar rubriker om ett splittrat Ukraina, medan många ukrainare försöker förmedla bilden av ökad enighet.

måndag
mar312014

Medvedev tweets from Crimea - but marks it as a visit to Ukraine

Medvedev tweets from Sevastopol (Crimea). But he marks it as a visit in Ukraine (most likely by mistake)! Note the "Glory to Russia" and the Russian flags next to it in the comments next to the Instagram photo. 
(Click the photos for larger screenshots.)

tisdag
mar182014

Dagen då man på riktigt började tala om "före och efter Krim" i Östeuropa

Putin fastslår att Krim är ryskt och håller det mest patriotiska talet i Ryssland på många många år (talet till Duman idag) + ukrainsk soldat dödad på Krim alldeles nyss + ukrainsk anläggning på Krim sägs just nu stormas av rysk militär. 
Nu hoppas jag verkligen att detta inte var den avgörande dagen då denna situation förvärrades, då Ukrainas politiska och militära ledning inte längre kan vända andra kinden till, då det framgår hur lite EU verkar kunna göra för att påverka, då det blir tydligt att USA:s sanktioner må vara hårdare än EU:s, men att de ändå inte riktigt biter på ett Ryssland som inte är särskilt ekonomiskt och politiskt beroende av just USA. Det snarare förstärker Putins självbild, och bilden av stormakten Ryssland. 
Om drygt 30 minuter ska jag tala försvarspolitik i en paneldebatt, med anledning av det som händer i Ukraina och Ryssland nu, men har lite svårt att fokusera nu. Nu är jag faktiskt orolig på riktigt för att situationen i Ukraina och grannländerna håller på att förvärras snabbt och drastiskt. Och jag märker också att många jag känner i östra och södra Ukraina inte längre har fungerande mobiltäckning och internet. Och de statliga pensionerna och lönerna har för många inte betalats ut på flera veckor.
torsdag
mar132014

Deltar i försvarspolitisk panel om Ryssland, Ukraina, det svenska försvaret m.m. (Lund 18/3)

Tisdagen den 18 mars deltar jag i följande evenemang (som vem som helst får komma och lyssna på gratis):

Försvarspolitiskt forum: Hur påverkar krisen i Ukraina den pågående svenska försvarsberedningen? Vad räcker den nuvarande försvarsbudgeten på 40 miljarder kronor till? Hur är det svenska totalförsvarets läge idag?

DELTAGARE

 • Hans Wallmark (M), riksdagsledamot sedan 2006, vicepresident av Nordiska rådet, ledamot i riksdagens försvarsutskott samt medlem av försvarsberedningen.
 • Peter Rådberg (MP), riksdagsledamot sedan 2006, ledamot i riksdagens försvarsutskott samt försvarspolitisk talesperson för Miljöpartiet.
 • Mi Lennhag, Östeuropaexpert vid statsvetenskapliga institutionen vid Lund universitet.
 • Sven-Christer Nilsson, ordförande i Försvarets Materielverk och tidigare koncernchef i Ericsson. Han är ledamot av Kungl. Krigsvetenskapsakademien och ledde Akademiens projekt "Sveriges säkerhet efter 2014" (2011-2013.)
 • Mats Welff, Generalmajor (ret) och ordförande i Allmänna Försvarsföreningen i Skåne. Tidigare rikshemvärnschef, chef för Södra arméfördelningen, försvarsområdesbefälhavare i Halland, pansarbrigadchef vid P7. Har även varit chef för FN-bataljon på Balkan.
 • Magnus Jerneck, Professor från statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet, leder diskussionen.

När: Den 18 mars kl. 18:15.

Var: Edens hörsal (Lund, Paradisgatan 5H, Statsvetenskapliga institutionen)

Här på Facebook och här som pfd.

(Jag kommer fokusera/svara på frågor som är relaterade till Östeuropa.) 

Välkomna!

onsdag
mar122014

Mi Lennhag i media om Ukraina vintern 2013/2014

En uppdaterad lista över mitt deltagande i media med anledning av händelserna i Ukraina 2013/2014 kommer fortsättningsvis finnas här.

Ett försök till sammanställning, så här långt [uppdaterad 12 mars]:

fredag
mar072014

Mi i krönika i Sydsvenskan om Putins popularitet (7/3)

Jag skriver i dagens Sydsvenskan Kultur en krönika om Putins ledarroll, hans popularitet, samt hans i realiteten relativt ohotade ställning - trots växande både rysk och internationell kritik för den nuvarande Ukraina-politik.
Jag redogör för den ryska kontexten då Putin tillträdde som president:
"1999 var Ryssland ekonomiskt, organisatoriskt och teknologiskt för eftersatt för att vara en reell internationell aktör. Putin tillträdde vid millennieskiftet, och i sitt millennietal – som publicerades på internet som ett led i att introducera ett modernt presidentämbete – deklarerade han att det var ”för tidigt, milt uttryckt, att avskriva Ryssland som stormakt”. Det patriotiska talet framhöll Rysslands storhet och exklusivitet; Ryssland skulle aldrig bli en dålig kopia av USA."

Krönikan navslutas med orden:
"Det finns i praktiken få alternativ till Putin. Moskvabörsens fall med tio procent i början av veckan och tilltagande internationell och inhemsk kritik mot Ukrainapolitiken, är inte avgörande. Ryssland är inte Ukraina. Putin har sett till att göra sig själv svårersättlig."
 
Artikeln heter "Därför sitter Putin stadigt i sadeln – trots Ukrainapolitiken" och finns på Sydsvenskans hemsida.
fredag
mar072014

Mi i krönika i Helsingborgs Dagblad om språk och identitet i Ukraina (5/3)

I onsdagens upplaga av Helsingborgs Dagblad skrev jag en krönika om språk och identitet i Ukraina. Jag försökte förklara vad som egentligen ryms i den så kallade "öst-västliga splittringen av Ukraina", som så ofta nämns i media, men betydligt mer sällan förklaras eller analyseras. Jag försöker förklara vad det betyder att tala ryska, eller ukrainska – eller vad det faktiskt inte betyder. Språk har olika betydelse för olika individer, och vi bör akta oss för enkla etiketter. 

Jag avslutar krönikan med orden: "Sammanfattningsvis bör vi akta oss för enkla etiketter om öst och väst i Ukraina, liksom att tro att ryskspråkiga ukrainare per automatik skulle stödja Rysslands agerande just nu."

Krönikan finns här: "En kris med många bottnar" (eller klicka på bilden intill för full-format)
söndag
mar022014

Mi intervjuad av Helsingborgs Dagblad om krisen på Krim (2/3)

Jag intervjuades i Helsingborgs Dagblad om situationen i Ukraina och Krim (på webben 2/3, i papperstidningen den 3/3).

Jag försökte i intervjun lyfta fram några aspekter som inte fått så stort utrymme i Ukraina-rapporteringen, t.ex. 1) den nya samlingsregeringens strategiska misslyckanden med att få östra Ukraina att känna sig som en riktig och viktig del av just Ukraina, 2) hur avgörande det är för Ukraina att landets ekonomi är katastrofalt krisartad just nu, 3) att vi inte behöver säga att detta är ett nytt kallt krig, eller tredje världskrig, än.

Jag avslutar artikeln med att säga: 

– Det kan vara ett sätt att säga [från rysk sida]: glöm inte bort vilken stormakt Ryssland är. Förhoppningsvis kan det här hålla sig till att handla om en maktdemonstration.

Artikeln finns här: "Man har misslyckats att hålla ihop landet".

söndag
mar022014

"Putinismen" åter aktuell

Jag har tidigare skrivit om Putins ledarstil i flera artiklar och blogginlägg. De känns åter aktuella, givet det som händer i Ukraina/Ryssland nu. Jag tipsar därför här om två av mina artiklar.

I denna essä-liknande svenska text skriver jag om "putinismen"och Putins popularitet. Jag försöker analysera rysk ledarstil, populistisk retorik och Putins ambitioner att framhålla sig själv som landsfader. 

Denna artikel skrev jag dagen efter det stora WikiLeaks-släppet 2010, där amerikanska hemliga dokument som bland annat beskrev omvärldens ledare offentliggjordes. Ingressen till artikeln i Expressen lyder "USA:s alfahanne-beteckning befäster Vladimir Putin som nationell symbol för Rysslands ekonomiska och militära frammarsch, skriver statsvetaren Mi Lennhag."

fredag
feb282014

Mi i TV4 om Janukovytjs presskonferens (28/2)

Jag lyssnade idag på Janukovytjs långa presskonferens från Ryssland, och intervjuas här i drygt tio minuter av TV4 om mina intryck och slutsatser.

(Direktlänk till intervjun finns här.)

Page 1 ... 2 3 4 5 6 ... 23 Nästa 20 inlägg »