Sök på Demo.se
Om Demo.se

  For an English overview, please see my LinkedIn account instead.

Demo.se är en blogg med fokus på politik, ekonomi och kultur i det område som förut låg öster om Europas så kallade järnridå. Jag som skriver, Mi Lennhag, är doktorand i statsvetenskap vid Lunds universitet och arbetar med ett forskningsprojekt om korruption och informalitet i Östeuropa. Dessutom skriver jag frilansmaterial, sänder radio, säljer foton, gör research, skriver för uppslagsverk, samt modererar debatter och evenemang. Jag undervisar på universitetet och uppdragsutbildningar om den post-sovjetiska regionen, om svensk politik, förvaltning, & meddelarfrihet, om EU & Östutvidgning, samt om korruption & ekonomisk brottslighet (både i Sverige och utomlands).

Jag har examina i statsvetenskap (inklusive kurser i ekonomi, statistik, retorik & historia), samt i Östeuropakunskap & ryska

Kontakta mig gör man exempelvis på mi(a)lennhag.com, 0709-509323, eller för anonymitet Skype (milennhag) eller Viber (+46-709-509323).

Jag är oftast beredd att mediekommentera i tryckt press, radio eller tv - om jag känner att jag har något att bidra med. När det gäller radio ställer jag hellre upp på direktsändning, än förinspelade och redigerade intervjuer. Jag har tekniska möjligheter att koppla upp mig för att sända radio från egen "studio", eller kan ta mig till en SR-studio.

Jag innehar f-skattesedel, internationellt körkort, bil, dykcertifikat, jägarexamen samt utbildning i första hjälpen. 

Intervjua mig kan man göra på svenska, engelska, tyska, danska, norska (om jag kan svara på svenska eller danska), holländska (om jag kan svara på tyska), och eventuellt ryska (beroende på hur förberedd jag kan vara). 

Jag är medlem i
  • -- Rysk mosaik  - Samlingssida för bloggar om Ryssland på nordiska språk
  • -- SKRUV - Sällskapet för kontakter med Ryssland, Ukraina och Vitryssland.
  • -- Registrerad användare på Wikipedia - Själv bidrar jag med korrigeringar, uppdateringar och förtydliganden i artiklar som berör främst Östeuropa, statsvetenskap och ekonomi.
Twitter @Lennhag

** WWW.DEMO.SE ÄR TILL SALU / THIS DOMAIN NAME IS FOR SALE **

The blog is no longer active as before. Find me on Twitter instead!

On this webpage, the lists on publications, media presence, and courses I teach are however at least somewhat updated.

[Skambud undanbedes. Bud på domänen bör vara sex-siffrigt. Jag har ägt domänen sedan den släpptes på marknaden.]

lördag
okt072006

Vad är ett ryskt liv värt i rysk press? Vad är ett rysk liv värt i svensk press?

Anna Politkovskaja mördad idag 7 oktober. I DN huvudnyhet. Hos BBC huvudhyhet. I engelska Pravda en artikel. I ryska Pravda en kort notis.

Hon är en av anledningarna till varför mitt intresse för Ryssland väcktes, eller kanske snarare varför det höll sig kvar. Hon är även en av få som inte blivit bekväm när hon fick familj, berömmelse, priser och prispengar. Jag kan inte annat än säga att lördagskvällens festligheter kom av sig. I förrgår var jag i just Ryssland, positivt förvissad om att något kanske vänt mot något bättre och mindre korrupt, mindre farligt, mindre smutsigt.

Page 1 ... 21 22 23 24 25